Yaşam için havanı koru

Bize Ulaşın

Havalandırma Sistemleri

Havalandırma Sistemleri

Kapalı ya da insan kullanımına açık olan herhangi bir ortamın, zararlı gazlardan, uçucu maddelerden, kirli hava faktörlerinden ve daha birçok maddeden arındırılması, sonrasında ise temiz havayla beslenmesi konusunda kullanılan sistemlere havalandırma sistemleri adı verilmektedir.

Havalandırma sistemleri birçok yaşam alanında kullanılır. Hayatımızın birçok yerinde bu sistemle karşılaşırız. Ortamdaki kötü havayı dışarı çıkarmak ve temiz havayı içeriye almak için kullanılır. İnsan yoğunluğunun fazla olduğu alanlarla çokça kullanılır.

İnsanların kullandığı kapalı ortamlar, tehlikeli maddeler içeren mekanlar gibi ortamlarda bu bahsettiğimiz havalandırma sistemi kullanılır.  İçerdeki bu ortamda olan kişilerin, dumana, toza ve zararlı gazlara karşın korunmasında büyük rol oynayan bu sistemler, sağlıklı bir çalışma ortamına zemin hazırlar.

Havalandırma Sistemleri Nasıl Çalışır ?

Herhangi bir havalandırma sisteminin çalışması, doğal ve cebri hava sirkülasyonu ilkelerine dayanır. Her iki seçeneği de kullanmak mümkündür, çünkü her birinin kendi güçlü ve zayıf yönleri vardır.

Havalandırma sistemleri temel ilkelerinden biri, doğal hava akımıdır. Hava kütlelerinin sıcaklık ve basınç farkı nedeniyle oda içinde hareket eder. Bu tip havalandırma, eski tip apartman ve ofis binalarında ana havalandırma olarak kullanılır. Günümüzde insan yoğunluğunun ve çalışan sayısının artması, artan salgın hastalıklar ile beraber doğal havalandırma yöntemlerinin terk edilmesine sebep olmuştur ve artık nerdeyse tüm konut, ofis, AVM benzeri yapılarda havayı filtre eden, uygun koşullara şartlandıran mekanik havalandırma sistemleri zorunlu tutulmaktadır.

img img
Detaylı bilgi için bize ulaşın

Bize Ulaşın

Jer Havalandırma

Whatsapp Destek
Çevrimiçi