Yaşam için havanı koru

Bize Ulaşın

Çift Cidarlı Bacalar

Çift  Cidarlı Bacalar

Çift Cidarlı Bacalar, Kullanım alanı katı,sıvı ve gaz yakıtlı kazanlar.Bacalar, ısı ve basınç farklılıklarıyla çalışırlar. Burada temel kural gaz temasına haiz olan yüzey ısısının, atık gaz atmosfere atılana kadar yoğuşma sıcaklığının altına düşmemesini sağlamaktır. Bunu sağlamak içinde tüm baca sistemi Taş Yünleri ile izole edilerek korunur.

Ayrıca kullanılan izolasyon malzemelerini korumak ve güzel bir görüntü katmak amacı ilde üzerlerine kaplama malzemeleri kullanılarak ikinci bir cidar oluşturulur.

Paslanmaz çelik baca sistemleri genellikle bina içerisinde tek cidarlı ve bina dışında çift cidarlı olarak monte edilir. Bina dışarısında çift cidar kullanılmasının nedeni, baca içerisinden yol alan gazın çevre sıcaklığından etkilenerek yoğuşmasını önlemektir. Eğer binanızın dışında bacanızı saran, çevre sıcaklığından etkilenmesini önleyecek bir yapı var ise bina dışında da tek cidarlı paslanmaz çelik baca kullanılabilir.

Baca sisteminin kurulumunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu şartnamesinde belirtilen topraklama hattı gerekliliğidir. Baca sisteminiz kurulduktan sonra topraklama hattının çekilmesi gerekmektedir. Topraklama hattının gerekliliği, yıldırım gibi doğa olaylarında binanızın zarar görmesini engellemektir.

img img
Detaylı bilgi için bize ulaşın

Bize Ulaşın

Jer Havalandırma

Whatsapp Destek
Çevrimiçi